Transavia niet te spreken over 'claimlijst'

Transavia dreigt een kort geding aan te spannen tegen het bedrijf EUclaim. De luchtvaartmaatschappij wil dat 41 Transavia-vluchten van de lijst met probleemvluchten op de website van EUclaim worden verwijderd. Transavia wil ook dat logo's en merknamen van de website worden gehaald.

Hendrik Noorderhaven, directeur van EUclaim, meldt dat het logo inmiddels van de website is verwijderd. "De vluchten van Transavia waar passagiers een claim over hebben ingediend, laten we op onze site staan." EUclaim heeft de informatie over de lijst zelf wel aangepast. "We hebben de bedoeling van de lijst wat duidelijker gemaakt, zodat ook Transavia weet wat we bedoelen."

EUclaim zette deze week een lijst online van 600 vluchten waarover claims zijn ingediend. Het bedrijf wil reizigers helpen om een schadeclaim in te dienen bij een luchtvaartmaatschappij als een vlucht is vertraagd of geannuleerd.

Transavia is niet te spreken over de lijst. "Het lijkt door die lijst net of wij er een potje van maken", aldus een woordvoerder. "De claims die bij EUclaim zijn ingediend, zijn nog helemaal niet rechtsgeldig. Onze luchtvaartmaatschappij wordt op die manier onterecht in een kwaad daglicht gezet." Transavia heeft vorig jaar 72 claims ontvangen, waarvan er slechts twee zijn toegekend.

Transavia wil dat EUclaim voor donderdag schriftelijk reageert op de eis, anders wordt er een kort geding aangespannen. De directeur van EUclaim is niet onder de indruk. "Die lijst blijft staan en we zien Transavia wel bij de rechter. Ik wacht de dagvaarding rustig af."