Achtervolging eindigt in Amsterdams park

Een stopteken van de politie in Almere heeft dinsdagnacht geleid tot een wilde achtervolging die eindigde in een park in Amsterdam. De bestuurder van de auto probeerde met hoge snelheid aan de politie te ontkomen, reed een auto van de politie aan en werd uiteindelijk klemgereden in het Gaasperpark. Twee mannen van 20 en 29 jaar zijn opgepakt, een derde wordt nog gezocht.

Agenten zagen in het centrum van Almere een oude Opel Kadett over de busbaan rijden. Toen zij een stopteken gaven, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Daarbij werden binnen de bebouwde kom snelheden van meer dan honderd kilometer per uur bereikt. Eenmaal op de A6 richting Amsterdam liep de teller op naar 150 kilometer per uur. De Flevolandse politie riep daarop de hulp in van haar Amsterdamse collega's.

Drie wagens van de Amsterdamse politie haakten aan bij de achtervolging toen de auto het Gaasperpark inreed. Een van de wagens werd geraakt door de vluchtende auto. In het park werd de auto uiteindelijk klemgereden. Een van de verdachten sprong in het water en wist te ontkomen. De anderen zijn na een korte sprint in de kraag gevat. De auto bleek gestolen.

De 29-jarige man uit Den Dolder en de 20-jarige Amsterdammer worden aan de politie in Amsterdam overgedragen zodra het korps in Flevoland klaar is met het onderzoek. Van de jongste had de politie eerder al zijn rijbewijs ingenomen. Bovendien bleek dat hij nog wat boetes moest betalen.