Immigratie kost Britten alleen maar geld

Immigranten hebben Groot-Brittannië niet bepaald weelde gebracht.  Dat blijkt uit een rapport van een Britse commissie. Veelgehoorde argumenten dat immigratie economische voorspoed heeft gebracht en dat immigranten werk verrichten waarvoor geen Britten beschikbaar zijn, kloppen van geen kant in de UK.

Het onafhankelijk rapport van een onderzoekscommissie van het Hogerhuis stelt dat er geen economisch voordeel is gehaald door de ruimhartige Britse migratiepolitiek van de laatste jaren. Laagbetaalde autochtone Britten en al in het land verblijvende etnische minderheden hebben juist last van de instroom van gelukszoekers.

De commissie stelt voor een maximum in te stellen aan het aantal migranten dat jaarlijks in Groot-Brittannië mag gaan wonen. Premier Gordon Brown is hier echter op tegen. Hij wijst erop dat het toelatingsbeleid al is aangescherpt via een onlangs ingevoerd puntensysteem. Dit systeem  komt er in het kort op neer dat de Britten alleen die mensen toelaten die door specifieke kennis een bijdrage leveren aan de samenleving.

-
Met dank aan Fonkmeistahh voor de submit.