Voetbal: Uitslagen Champions League (1/4)

Vanavond werden de eerste twee wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League gespeeld. In Italië speelde AS Roma tegen Manchester United, terwijl FC Barcelona het in Duitsland op moest nemen tegen Schalke 04.

De Italianen zijn er niet in geslaagd om in het eigen Stadio Olimpico van Manchester United te winnen. De Engelsen waren met 0-2 te sterk door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney. De eerste helft leek lange tijd te gaan eindigen zoals deze begonnen was. Beide ploegen creëerden maar weinig kansen en de enige pogingen waren enkele schoten van afstand. Ruim vijf minuten voor het eind van het eerste bedrijf was daar dan toch de openingsgoal. Paul Scholes zocht Ronaldo uit en de Portugees kopte vervolgens feilloos binnen. Ronaldo bleef hierna aangeslagen liggen, maar kon na even bijkomen zijn wedstrijd vervolgen. Een minuut later miste Mirko Vucinic een grote kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Edwin van der Sar prikte de spits de bal voorlangs.

Na de aftrap voor de tweede helft kwam United goed weg. Max Tonetto kon van een meter of acht inschieten maar zag zijn schot enkele centimeters naast het doel belanden. Even later was het Christian Panucci die de kans kreeg, maar zijn inzet ging hoog over het doel van de Oranje-captain. De Romeinen waren veel beter in de tweede helft, toch namen de bezoekers een grotere voorsprong. Park Ji-Sung legde een voorzet van Wes Brown terug op Rooney, die op zijn beurt slechts van dichtbij in hoefde te tikken voor de tweede Engelse goal. De Italianen bleven kansjes creëren, maar gescoord zou er niet meer worden. Het wordt een lastige klus voor de Romeinen om de halve finale nog te bereiken, na dit dure thuisverlies tegen de Red Devils.

AS Roma (ITA) - Manchester United FC (ENG) 0-2
39' Cristiano Ronaldo 0-1
66' Wayne Rooney 0-2

Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)
Stadion: Stadio Olimpico, Rome
Gele kaart: David Pizarro, Philippe Mexès (AS Roma), Anderson (Manchester United)

Opstellingen:

AS Roma: Doni; Cassetti, Mexès, Panucci, Tonetto (Cicinho/68); De Rossi, Aquilani (Esposito/77); Taddei (Giuly/59), Pizarro, Mancini; Vucinic.

Manchester United FC: Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic (O'Shea/33), Evra; Carrick, Scholes, Anderson (Hargreaves/56); Cristiano Ronaldo, Rooney (Tévez/84), Park

FC Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League gewonnen. Uit bij FC Schalke 04 werd er met 0-1 gewonnen, middels een treffer van Bojan Krkic.

In Gelsenkirchen was de eerste kans voor de mannen van Frank Rijkaard. Andrés Iniesta ontving een steekpass, maar stuitte op doelman Manuel Neuer. Even later was de openingstreffer daar alsnog. Iniesta bereikte Thierry Henry, die in eerste instantie miste, maar na loslaten van Neuer kon de Fransman zijn teamgenoot Bojan Krkic bereiken: 0-1. Na een half uur werd de marge bijna verdubbeld, toen Marcelo Bordon een voorzet van Samuel Eto'o weg probeerde te werken. De bal rolde echter langs de veilige kant van de paal. Schalke kwam er maar zelden uit, en wist het doelman Víctor Valdés nimmer lastig te maken in de eerste helft, die eindigde bij een 0-1 stand.

Schalke opende de tweede helft uitstekend, maar resultaat leverde dit niet op. Een goed schot van Christian Pander kon met moeite worden tegengehouden door Valdés. Ondanks dat Die Königsblauen beter werden kwamen ook de bezoekers nog regelmatig gevaarlijk naar voren. De beste kansen waren echter voor Schalke, dat de bal maar niet in het net kreeg. Schoten van onder meer Fabian Ernst vlogen rakelings langs de goal. De Duitsers bleven de betere, maar konden simpelweg niet voor de gelijkmaker zorgen. Barça kon uiteindelijk blij zijn dat het bij de ene goal bleef, zodat ze in eigen huis de voorsprong kunnen verdedigen.

FC Schalke 04 (GER) - FC Barcelona (ESP) 0-1
12' Bojan Krkic 0-1

Arbiter: Kyros Vassaras (GRE)
Stadion: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
Gele kaart: Christian Pander, Søren Larsen, Fabian Ernst, Mladen Krstajic(Schalke), Gabriel Milito, Giovani Dos Santos, Rafael Márquez, Carles Puyol (Barcelona)

FC Schalke 04: Neuer; Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann; Asamoah (Larsen/73), Ernst, Kobiashvili, Pander; Kuranyi (Vicente Sánchez/61), Altintop (Løvenkrands/89).

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal; Xavi, Yaya Touré (Márquez/74), Iniesta; Bojan (Sylvinho/86), Eto'o (Giovani/82), Henry

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager !