Jos Verstappen slaat kartmedewerker

Oud F-1-coureur Jos Verstappen heeft weer eens van zich laten horen op een kartbaan. Nou horen, voelen is een betere benaming. Verstappen sloeg zondag namelijk een 19-jarige medewerker van het kartcentrum in het Limburgse Echt op zijn gezicht.

Volgens Verstappen  had de jongeman zijn 10-jarige zoontje Max te hardhandig aangepakt toen die met een minibike zonder toestemming de baan op wilde rijden. ''Hij kneep daarbij hard in Max' handen. Dus greep ik in,'' zo zegt Verstappen. Na wat duw- en trekwerk bij de vangrail 'heb ik hem er één verkocht', aldus de coureur vandaag in het AD. ''Jammer, maar dan moet je maar met je handen van kleine kinderen afblijven. Zeker als het mijn eigen zoon is.''

De eigenaar van het kartcentrum geeft een heel andere lezing. ''Die medewerker heeft het zoontje van Jos gewoon laten stoppen, maar heeft hem zeker niet hardhandig aangepakt.''  Het slachtoffer deed na de klap ook meteen  telefonisch aangifte bij de politie. Verstappen wachtte de komst van de dienders echter niet af en ging er in zijn auto als een haas vandoor. Hij liet zijn zoontje achter in het kartcentrum, aldus verschillende getuigen.

Verstappen bezoekt het Limburgse kartcentrum wel vaker. ''Als gasten van hem of zijn zoontje winnen, heeft dat wel eens tot een woordenwisseling geleid. Hij kan niet zo goed tegen zijn verlies,'' zegt een medewerker van het kartcentrum.