Wereldrecord onder-water-strijken

Een groep van 72 duikers heeft bij het Australische Melbourne het wereldrecord onder-water-strijken gevestigd. Ze sprongen in duikpak van een pier bij Melbourne uitgerust met strijkplanken en strijkijzers en het te strijken goed.

De eigenaardigheid is populair in Australië en heet er 'extreme ironing'. Het vorige record stamt uit 2005 en stond op zeventig strijkende duikers of duikende strijkers. Dat werd in een zwembad in Geelong gevestigd, ook in de buurt van Melbourne.

De groepering Extreme Ironing maakte het nieuwste record vandaag bekend. Op hun website prijzen ze deze "nieuwste gevarensport" aan als ''een combinatie van de sensaties van extreme activiteiten buitenshuis met de voldoening van een goed gestreken overhemd''.

Eén van de deelnemers, Debbie Azzopardi, zei dat de recordpoging afgelopen zaterdag op drie meter diepte is gedaan. De plaatselijke politie heeft geholpen het te registreren ten behoeve van het Guinness Book of Records. "Het was geweldig, terwijl we streken kwamen er vissen voorbij waaronder een pijlstaartrog," aldus Azzopardi.