R&B-zanger Sean Levert sterft tijdens celstraf

Sean Levert, die in de jaren tachtig succes had met het R&B-trio LeVert, en die de zoon is van de leadzanger van de O'Jays Eddie Levert, is zondag tijdens een gevangenisstraf aan een nog onbekende aandoening overleden. Hij kwam vorige week in de cel terecht, omdat hij had nagelaten alimentatie te betalen voor zijn drie kinderen. Hij was 39 jaar.

Sean Levert werd zondagavond naar een ziekenhuis in Cleveland gebracht na in zijn cel ziek te zijn geworden. Daar overleed hij nauwelijks een uur na binnenkomst. In de cel was bij hem al een hoge bloeddruk geconstateerd en hij hallucineerde. Er is een autopsie gepland om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

In de jaren tachtig scoorde LeVert, dat verder bestond uit zijn broer Gerald en jeugdvriend Marc Gordon, hits met de nummers 'Baby I'm ready', '(Pop, Pop, Pop, Pop) goes my mind' en 'Casanova'. Dit laatste nummer werd in 1988 genomineerd voor twee Grammy's.

In 2006 werd een cocktail van voorgeschreven en vrij verkrijgbare medicijnen broer Gerald op 40-jarige leeftijd fataal. Niettemin was Sean de laatste tijd bezig met een doorstart van LeVert. Op Geralds begrafenis brachten Sean en zijn vader een voor de gelegenheid gepersonaliseerde versie van het lied 'Dance with my father' ten gehore.

Hits van de O'Jays zijn onder meer 'Back Stabbers' en 'Love Train'.