Dries Roelvink stapje dichter bij Ahoy

Voor Dries Rioelvink lijkt zijn grote droom om eens in Ahoy te staan niet meer zo ver weg. De zanger nam het heft in eigen hand nadat zijn geplande concert in de Rotterdamse hal vorig jaar wegens tegenvallende verkoopcijfers werd afgelast. "Een reclamebureau heeft een concept gemaakt en dat hebben we neergelegd bij drie grote supermarkten", vertelt zijn manager André van Commenée.

Twee ketens hebben interesse getoond en binnen enkele weken wordt de knoop doorgehakt. "Het ziet er goed uit", weet Van Commenée. "Er is er één die het hele concert voor zijn rekening wil nemen. Het hangt er nu vanaf of de directie 'ja' zegt."

Ook de film van de 49-jarige zanger, 'I love Dries', moet dit jaar in de bioscoop draaien. De komische actiefilm zou eigenlijk in februari al in première gaan, maar is door het aantrekken van een nieuwe distributeur opgeschoven. "Wij willen heel graag dat het mei wordt, maar de distributeur wil de film in juli uitbrengen", legt Van Commenée uit.

Op een zomerrelease zit Dries echter niet te wachten. "In de zomer is er minder publiek en heb je concurrentie van de Olympische Spelen en het EK", stelt Van Commenée. "Maar wij hebben daar jammer genoeg geen zeggenschap over."

Volgende week zondag verschijnt de nieuwste single van de geblondeerde volksheld, 'Ik wil jou'. "Het is echt anders dan wat we van Dries gewend zijn", zegt zijn manager. "Het is geen feestnummer, meer serieus. Je moet een beetje denken in de richting die Jeroen van der Boom is ingeslagen."