TomTom nekt beschonken militair

Zijn eigen TomTom heeft een 24-jarige militair uit Tilburg die te diep in het glaasje had gekeken en doorreed na een ongeval zaterdagnacht de das omgedaan. De man was na het ongeluk te voet gevlucht, maar werd via het achtergebleven navigatiesysteem snel achterhaald. Dat meldt de politie zondag.

Het ongeluk gebeurde rond 04.25 uur op de kruising van de Laarstraat en de Ringbaan Zuid, waar een taxichauffeur geen voorrang kreeg van de verdachte. De taxichauffeur had voor rood licht staan wachten voor de kruising. Toen hij bij groen licht optrok, werd hij aangereden. De veroorzaker ging er lopend vandoor en liet zijn beschadigde auto achter.

Het kenteken stond op naam van iemand uit Limburg, ontdekte de politie. Die vond dankzij het geheugen van het navigatiesysteem de laatst ingevoerde bestemming. Toen de politie ging kijken op dat adres, in Tilburg, werd daar de veroorzaker van het ongeval aangetroffen.

De man was onder invloed van alcohol. Omdat hij militair is, wordt de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.