Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 31

De belangen in de Eredivisie zijn groot en dat resulteerde dit weekend in enkele leuke wedstrijden. In een spectaculair duel wist Ajax van Heerenveen te winnen. PSV kwam tegen NEC niet in zijn spel en het degradatieduel tussen Excelsior en VVV-Venlo werd beslist in het voordeel van de Rotterdammers.

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan om de tweede plaats vast te houden. In het Abe Lenstra Stadion werd er met 2-4 gewonnen van SC Heerenveen. De Amsterdammers gingen goed van start maar Heerenveen nam het initiatief na een kwartier over. De thuisploeg had de beste kansen maar Ajax scoorde het eerste doelpunt. Suárez wist knap te profiteren van een fout van Svec. In de tweede helft raakte Sulejmani twee keer de paal en één keer de lat maar Perez verdubbelde de Amsterdamse voorsprong vanaf elf meter. Sulejmani scoorde vervolgens een aansluitingstreffer maar direct na de aftrap scoorde Huntelaar de 1-3 met een knappe kopbal. In de slotminuten bepaalden Huntelaar en Pranjic de eindstand: 2-4.

Het lijkt erop dat NAC Breda zich kan opmaken voor de play-offs. Dit weekend werd Feyenoord met 3-1 verslagen. Feyenoord gingen goed van start en dat resulteerde in een doelpunt van Fer. De Rotterdammers leunden vervolgens op de defensie en mede daardoor werd NAC terug in de wedstrijd geholpen. Timmer wist een poging van Elshot te keren maar even later faalde de rechtsback niet. NAC kwam nog voor rust op voorsprong door een doelpunt van Molhoek. Na de rust probeerde Feyenoord wel iets te forceren maar veel ballen gingen hoog of door het centrum. De thuisploeg bleef goed spelen en wist de voorsprong vast te houden. In de laatste minuut kon Amoah de 4-1 binnenschieten vanaf elf meter maar hij schoot in de handen van Timmer: 3-1.

Na alle hectiek deze week heeft AZ weer eens weten te winnen. In eigen huis werd Vitesse met 2-1 verslagen. De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Moreno. Vervolgens daalde het niveau en kon Vitesse meer in het spel komen. Swerts scoorde de gelijkmaker na een knappe pass van Janssen. Pellè had voor rust een grote kans maar Velthuizen kon de kopbal uit het doel werken. In de tweede helft kwam AZ weer op voorsprong door een doelpunt van Jenner, die hooguit 20 seconden in het veld stond. De Alkmaarders deden er vervolgens alles aan om de voorsprong te verdedigen. Na enkele momenten van billen knijpen kwam eindelijk het verlossende fluitsignaal: 2-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Groningen eindigde met 1-1 onbeslist. NEC-PSV en Heracles Almelo-Roda JC eindigden allebei in 0-0. Excelsior deed met tien man goede zaken en won met 2-1 van VVV-Venlo. Sparta Rotterdam wist een feestelijk duel tegen Willem II niet te winnen. FC Twente wist met 0-1 te winnen van FC Utrecht en is daardoor weer terug in de top 5.