Ajax leeft nog, titel PSV in ijskast

Hoe spannend wordt de competitie nog dit seizoen? Ajax heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Heerenveen gewonnen (2-4). De Amsterdamse club nam met de zege een voorschot op deelname aan de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League.

Ajax, dat tweede blijft, kwam op voorsprong door Luis Suarez. Kenneth Perez maakte na rust vanuit een strafschop 2-0. Uitblinker Miralem Sulejmani scoorde namens Heerenveen 1-2, waarna Klaas-Jan Huntelaar met twee doelpunten de wedstrijd voortijdig besliste: 1-4. Danijel Pranjic bepaalde de eindstand in blessuretijd op 2-4.

PSV speelde gelijk tegen NEC en zag het verschil met Ajax, dat won bij Heerenveen, teruglopen tot vijf punten. Als Ajax in Friesland had verloren, was PSV bij een zege op NEC zaterdag al kampioen geweest. PSV krijgt zondag tegen Heracles de eerste mogelijkheid om de vierde achtereenvolgende landstitel binnen te halen. Ajax moet dan tegen De Graafschap wel punten laten liggen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!