Braziliaanse jongen (16) bekent 12 moorden

Volgens de politie moordde hij voor de kick. Een Braziliaanse jongen van 16 heeft volgens de politie bekend dat hij in de afgelopen drie maanden twaalf mensen heeft vermoord. De tiener zegt dat hij zijn slachtoffers in vlagen van woede of uit wraak heeft omgebracht, maar volgens de politie deed hij het in sommige gevallen ook voor de kick. De politie zegt over bewijzen te beschikken dat de jongen zeker zes van de twaalf moorden die hij beweert te hebben gepleegd inderdaad heeft begaan.

De politie kwam de jongen op het spoor na de moord op een 39-jarige winkelier. Hij werd woensdag thuis in de stad Novo Hamburgo in het zuiden van het land gearresteerd. "Tijdens de verhoren sprak hij met de ijzingwekkende kilheid van iemand die er plezier in schept om mensen te vermoorden", zei politie-inspecteur Enizaldo José Plentz.

De verdachte, wiens naam in verband met zijn leeftijd niet wordt vrijgegeven, is ingesloten in een jeugddetentiecentrum waar hij de komende 45 dagen psychologische onderzoeken zal ondergaan. "Hij vertelde ons dat hij alleen maar mensen vermoordde die dat verdienden, zoals de jonge man die hij doodschoot omdat die uit wilde gaan met zijn zus", aldus inspecteur Plentz.