Spaanse zusters moeten minirokje dragen

Mannen die ziek raken tijdens hun vakantie in Spanje, zijn het beste af in de St. Rafael kliniek in Cadiz. De directie verplicht de verpleegsters namelijk voortaan een ultrakort rokje en een shirtje met diep decolleté te dragen. Indien een zuster dit weigert, wordt er dertig euro ingehouden van hun salaris.

De werkneemsters trokken namelijk de slobberbroeken van hun mannelijke collega's aan, omdat deze veel comfortabeler zouden zijn om te dragen. Aan het eind van de maand bleek er tot hun verbazing dertig euro 'toewijdingstoeslag' in mindering te zijn gebracht op hun salaris.

“Wij zijn geen decorstukken van het ziekenhuis. Wij willen gewoon patiënten verzorgen", laten de dames weten. Ze lieten het er niet bij zitten, en besloten hun werkgever voor de rechter te slepen. De directie is ervan overtuigd dat zij de zaak zullen winnen. In hun arbeidscontract staat namelijk duidelijk dat de zusters verplicht zijn de sexy bedrijfskleding te dragen.

De verpleegsters in kwestie maakt het niets uit. Zij gaan hoe dan ook volgende week met de slogan 'Eens zien wie de broek aan heeft' protesteren tegen de maatregel.

 


Of de zusters ook hun patiënten moeten verwennen, is niet bekend