Nederlandse Politiebond akkoord met cao

De Nederlandse Politiebond (NPB) gaat akkoord met het nieuwste cao-voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA). Twintig procent van de ruim 23 duizend leden bracht een stem uit, van wie zestig procent voor het voorstel stemde.

"Het was een erg moeilijke bevalling", zegt NPB-voorzitter Hans van Duijn. "Met name het geringe aantal leden dat gestemd heeft, zorgde voor discussie in het bestuur. Uiteindelijk hebben we met een grote meerderheid besloten om de uitspraak van de leden te volgen."

Het is niet meer de vraag of de cao wordt aangenomen, zegt Van Duijn. "Die komt er zeker, want de VMHP zal ook een positief advies uitbrengen." Voor een nieuwe cao moeten ten minste twee van de vier bonden akkoord gaan. Leden van de VMHP kunnen nog tot 1 april stemmen, maar volgens de woordvoerder zijn de meeste stemmen al binnen. "We hebben het voostel positief voorgelegd en dat lijkt geen probleem te worden."

De andere grote vakbond ACP geeft zijn leden nog tot en met 1 april voor het uitbrengen van een stem. De kleinere bond ANPV gaat volgende week de laatste regio's langs voor het verzamelen van stemmen. Tot nu toe wordt er evenveel voor als tegen gestemd, zegt voorzitter Ron Tournier.