'Monster van de Ardennen' staat morgen terecht

Een Franse seriemoordenaar die samen met zijn vrouw ‘jaagde’ op maagden, wordt morgen voorgeleid. Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van en moord op 7 jonge vrouwen tussen de 12 en 22 jaar.

Michel Fourniret, 65, die 'het Monster van de Ardennen' wordt genoemd, wordt beschuldigd van de moorden op zes meisjes in Frankrijk en één in België. Dit alles vond plaats tussen 1987 en 2001. Zijn vrouw, Monique Olivier, staat ook terecht voor één van deze moorden en voor medeplichtigheid bij vier van zijn andere misdaden.

Nadat hun laatste slachtoffer in 2003 ontsnapte, lichtte Monique in 2004 de Belgische politie in. Haar ‘gewetenswroegingen’ werden veroorzaakt doordat zij zag hoe hoog de straf was die de vrouw van seriemoordenaar Marc Dutroux kort daarvoor opgelegd had gekregen; ze was bang zelf een dergelijke straf te krijgen. Hiermee geconfronteerd, bekende Fourniret. Hoewel hij nu terecht staat voor zeven moorden, heeft hij mogelijk nog veel meer moorden op zijn geweten. Hier wordt ook nog onderzoek naar gedaan.

De 65-jarige voormalig elektricien verklaarde dat hij minstens twee keer per jaar 'op jacht' moest naar een maagd. Hij zou volledig geobsedeerd zijn door maagdelijkheid. Eerder had hij al enkele malen achter de tralies gezeten voor voyeurisme en aanranding. Door zijn tijd in de gevangenis ontmoette hij ook Monique.

Zij reageerde op een contactadvertentie waarin hij op zoek was naar een penvriendin. Het stel beraamde samen een crimineel plan; als hij haar eerste man zou ombrengen, zou zij hem helpen om jonge maagden te vinden waar hij zijn perverse fantasietjes op kon uitleven. Samen krijgen ze een zoontje, naar verluidt zouden ze die zelfs een keer hebben meegenomen tijdens een ontvoering.

De twee ontvoerden en vermoordden meisjes tot een van hun slachtoffers in 2003 ontsnapte. Dit meisje zal ook getuigen in de rechtszaak. Fourniret heeft zijn belofte aan Monique overigens nooit waargemaakt.

 

Subheader
Hij noemde zich "erger dan Dutroux"