Tsjechische partij wil Wildersfilm op website

De Tsjechische nationalistische partij NS (Nationale Partij) heeft zijn buitenlandse server voor de versie van de film van Geert Wilders aangeboden. Dat heeft de NS vandaag op haar website aangekondigd. Het is een reactie van de partij op het uit de lucht halen van de website waarop de film Fitna moest verschijnen.

De NS wil de film op haar website zetten zodat heel Europa het kan zien. De Tsjechische partij verwijt de media concessies te doen aan de Islam. Verder biedt de partij Geert Wilders asiel en bescherming aan op een nog niet bekend gemaakte plaats. De NS vindt dat Nederland en de EU laf zijn.

De NS staat bekend als radicale partij. In januari 2006 beweerde de partij dat concentratiekamp Lety waar Romazigeuners werden vermoord slechts een arbeidskamp was waar de Roma aan gemeenschappelijke ziektes stierven. Volgens historische bronnen kwamen in Lety 326 mensen om in het kamp en nog eens 500 medebewoners eindigden in vernietigingskamp Auschwitz. De partij staat officieel geregistreerd sinds 2002. Het Binnenlandse Ministerie weigerde hen te registreren, maar de NS wist het bij het Constitutionele Hof terug te laten draaien. De partij is tegen de EU, buitenlandse immigranten en Roma.