Bokkige Tukker belaagt agenten

Een 57-jarige man uit Enschede heeft zaterdagnacht twee agenten verwond toen hij in zijn woning werd aangehouden. Na een verkeersovertreding vroeg hij de politie of hij nog even zijn huis in mocht alvorens mee te gaan naar het bureau. Maar eenmaal binnen gooide hij de kont tegen de krib, laat de politie weten.

Agenten zagen de man rond 01.30 uur in het centrum van Enschede een stoplicht negeren. Toen de man bij zijn woning aan de Boulevard 1945 zijn auto parkeerde, spraken de agenten hem aan. Een alcoholtest wees uit dat de man te veel had gedronken. Toen hij werd gesommeerd mee te gaan naar het bureau, vroeg hij de agenten of hij eerst even naar binnen mocht om zijn vriendin en enkele spullen af te zetten.

De tot op dat moment rustige Twent ging in de woning plots over de schreef, meldt de politie. Toen hij weigerde mee te gaan, ontstond een worsteling. Hierbij stak de bewoner een agent hard in zijn oog en probeerde hij het dienstpistool te pakken te krijgen. Ook bedreigde hij de diender met de dood. Een vrouwelijke agent probeerde hij van de balustrade te duwen. Toen dit niet lukte, probeerde hij haar pols te breken tussen een van de spijlen.

De 76-jarige vriendin van de man probeerde tijdens de worsteling met de mannelijke agent diens collega ervan te weerhouden een handje te helpen. Uiteindelijk konden beiden worden overmeesterd en naar het bureau gebracht. De 57-jarige man is vastgezet, zijn bejaarde vriendin is zondagmiddag met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De man wordt verzet bij zijn aanhouding, poging tot diefstal van een politiepistool en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

De twee agenten zijn naar een ziekenhuis gegaan. De politieman bleek een beschadiging van het netvlies en een gekneusde heup te hebben opgelopen. Zijn collega had een gekneusde pols.