Moslimomroep wil Fitna mogelijk wél uitzenden

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) overweegt de antikoranfilm van Geert Wilders uit te zenden. De redactie van de omroep wil dat de PVV-kopman rond de uitzending met voor- en tegenstanders van de film in discussie gaat. Dat meldt De Pers zaterdag op zijn website.

Andere publieke omroepen lieten eerder al weten niets de voelen voor het uitzenden van de controversiële film. Wilders heeft voor zover bekend nog geen platform gevonden voor Fitna, zoals de film heet.

Voorzitter Abdulmajid Khairoun van de Nederlandse Moslimraad (NMR) heeft wel oren naar het plan. Hij heeft volgens de krant al juridisch advies ingewonnen. Een deel van het bestuur heeft zich echter nog niet over het plan van de NMO, dat een stichting is van de NMR, uitgesproken. Ook de inhoud van de film kan nog roet in het eten gooien. De NMR wil de film vooraf bekijken om te zien of die geen strafbare uitingen bevat.

Dit weekeinde wordt over de plannen gesproken en komende week moet de knoop worden doorgehakt. Daarna wordt Wilders eventueel uitgenodigd voor een gesprek, schrijft de krant.

Wilders was zaterdagavond niet bereikbaar voor een reactie.