1000 man bij Anti-Wildersdemonstratie

De demonstratie van Nederland Bekent Kleur, die vandaag op de Dam in Amsterdam plaatsvond, heeft niet het aantal mensen getrokken dat verwacht werd. Maar iets meer dan duizend mensen kwam opdagen om een tegengeluid te laten horen tegen intolerantie en racisme in Nederland in het algemeen, en Geert Wilders in het bijzonder.

De reden dat er maar zo weinig mensen waren, is niet bekend. Mogelijk speelde het slechte weer mee, of interesseerde het mensen gewoon niet genoeg. Eerder hadden verschillende Tweede Kamerleden al aangegeven niet te zullen komen. Een aantal bekende Nederlanders kwam wel.

Update 18.57:
Geert Wilders van de PVV is verheugd over de "zwaar tegenvallende opkomst'' bij de manifestatie van Nederland Bekent Kleur, die zaterdag werd gehouden op de Dam in Amsterdam. Hij zei dat zaterdag in reactie op de demonstratie.

Volgens Wilders, die spreekt van een "haatmanifestatie", heeft de bevolking zich afgekeerd van het multiculturalisme "en dat is vandaag weer eens duidelijk gebleken".

Wilders heeft geen goed woord over voor de VVD-politici als Hans Dijkstal, Ed Nijpels en Gijs de Vries die zich solidair verklaarden met de demonstratie. "Henk Kamp kan schreeuwen wat hij wil; de VVD is pro-massaimmigratie en pro-islamisering. Niet Nederland bekende kleur, de VVD bekende kleur."

Er waren misschien wel meer duiven op de Dam dan demonstranten.