'Medium Char ontmaskerd'

Het medium Char is ontmaskerd. Tenminste, dat beweren de makers van het tv-programma Zembla. Aanstaande zondag zendt Nederland 2 een uitzending uit waarin de makers laten zien dat de readings gebaseerd zijn op technieken die bijna iedereen kan aanleren.

Hiervoor heeft Zembla maandenlang onderzoek gedaan naar de gebruikte technieken van het RTL4-medium. Ook enkele gasten die te gast zijn geweest bij het Amerikaanse medium komen aan bod om te zegen dat ze spijt hebben van deelname aan het programma, zoals Yoeri van der Sman.

Hij werd uitgenodigd door de redactie van het programma van Char op RTL 4 voor een screening. Daar werden volgens Yoeri allemaal vragen gesteld. In de uitzending vertelde Char dingen over zijn overleden vader die helemaal niet klopten. "Ik werd steeds chagrijniger en keek niet al te vriendelijk." Vervolgens is hij uit de uitzending geknipt.

Char nodigt in haar programma mensen uit die een dierbare zijn verloren. Zij kan dan zogenaamd contact maken met de overledene. Aanstaande zondag om 21.45 uur laat Zembla zien dat het allemaal fake is.