Jeugdbendes terroriseerden Drechtsteden

De rechtbank in Dordrecht behandelt de komende tijd een megazaak waarbij drie jeugdbendes uit Dordrecht en Zwijndrecht zijn betrokken. De jonge bendeleden deinsden niet terug voor geweld en hebben zich laten inspireren door bendes uit Amerika. De leeftijd van het jongste crimineeltje was twaalf jaar. De bendes noemden zich Crabbehof Straat Soldaten (CSS), Los Perros Locos (De Losgeslagen Honden) en de Nieuwe Krispijnse Gangsters (NKG).

De megarechtszaak vindt de komende tijd plaats achter gesloten deuren. De achttien opgepakte jongeren moeten zich verantwoorden voor afpersingen, doodsbedreigingen, diefstallen, zware mishandelingen, vernieling en verboden wapenbezit. In totaal zouden er 35 slachtoffers zijn gemaakt. De bendes sloegen toe in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Jeugdzorg is ingeschakeld om de ouders van de Zwijndrechtse daders te begeleiden.

In een persconferentie in de rechtbank van Dordrecht werd de zaak uit de doeken gedaan. Volgens de rechtbank is jeugdcriminaliteit onderbelicht in de media, omdat de zaken altijd achter gesloten deuren plaats vinden en de pers dan niet welkom is.