Veel klachten over Service Pack voor Vista

Deze week introduceerde Microsoft het Service Pack 1 (SP1) voor Windows Vista. Het Service Pack moet veel problemen oplossen maar inmiddels is er weer een stroom van klachten op gang gekomen. Gebruikers klagen over downloadproblemen en onderdelen die niet goed werken na de installatie.

Op het officiële blog van Microsoft springen vooral de driverproblemen er in negatieve zin uit. Andere gebruikers klagen over problemen met internetverbindingen. Er zijn ook veel klachten over het opnieuw moeten activeren van Vista. Dit komt vooral voor bij computers waarop Vista al voorgeïnstalleerd was bij de aankoop. Verder zijn er nog enkele problemen met Outlook en de accu-indicator in de taakbalk.

Naast alle klachten zijn er ook positieve reacties. Enkele gebruikers melden dat hun systeem sneller en stabieler is geworden na de installatie van het Service Pack.

Microsoft heeft een lijst met mogelijke problemen openbaar gemaakt en het is verstandig om de lijst voor de installatie door te nemen. Het Service Pack is te downloaden via Windows Update of bij Microsoft zelf.