12 jaar eis tegen bejaardenverkrachter

Het Openbaar Ministerie wil dat de serieverkrachter van bejaarden in Amsterdam voor 12 jaar de cel in draait. Die eis sprak de officier van justitie vandaag uit tegen de vermoedelijk uit Algerije afkomstige Abdoul el M. Deze illegaal in ons land verblijvende 42-jarige man verkrachtte vorig jaar in Amsterdam-West drie bejaarden. Een vierde verkrachting dateert al uit 1999.

El M.'s oudste slachtoffer was 94 jaar.  Hij klom midden in de nacht de woningen van zijn alleenstaande slachtoffers binnen door een raam en probeerde hen te verkrachten. In twee gevallen lukte dat, twee pogingen mislukten.

De man, die volgens deskundigen verward is, wilde niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek. Daardoor eist het OM een langdurige celstraf om de maatschappij te behoeden voor nog meer 'weerzinwekkende en perverse' zedenmisdrijven.

Het staat vrijwel vast dat M. afkomstig uit is Algerije waar hij eerder is veroordeeld voor het seksueel misbruiken van jonge meisjes. Sinds enkele jaren is hij al 'ongewenste vreemdeling', maar hij bleef gewoon in Amsterdam.