'Voorlopig geen Ajacieden bij PSV-wedstrijd'

PSV is van plan om serieus te kijken naar het weren van Ajax-supporters bij wedstrijden van Ajax in het Philips-stadion in Eindhoven. Dat laat PSV weten op de PSV-website. De aanleiding hiervoor is het wangedrag van een groep Ajacieden bij de wedstrijd PSV-Ajax van afgelopen woensdag.

Tijdens de wedstrijd wist een groep van zo'n twintig tot dertig man zichzelf vanuit het uitvak via een vluchtdeur toegang te verschaffen tot een ruimte die niet bestemd was voor uitsupporters. Hier gooiden ze met een brandblusser en glas naar enkele stewards en PSV-supporters. Hierbij raakten verschillende mensen gewond. Vervolgens sloopten ze het veiligheidsnet dat rond het uitvak gespannen is om vuurwerk tegen te houden. Toen ze hiermee klaar waren, werden er twee stuks zwaar vuurwerk op de PSV-supporters afgevuurd, waarbij weer gewonden vielen.

Aangifte
PSV is geenszins van plan om dit wangedrag van uitsupporters te accepteren. Er zijn inmiddels verschillende verklaringen opgenomen van slachtoffers en getuigen. Ook zijn er goede camerabeelden. PSV gaat ervan uit dat aan de hand hiervan de daders zonder veel moeite geïdentificeerd en vervolgd kunnen worden. Er is inmiddels al aangifte gedaan.

Voorkomen
PSV onderzoekt nu ook of het uitvak beter ingericht kan worden om herhaling te voorkomen. Het probleem is voornamelijk dat ook uitvakken aan regels omtrent brandveiligheid en vluchtwegen moeten voldoen. Daarom is het niet toegestaan om supporters volledig op te sluiten. Zoals gezegd neemt de directie van PSV serieus in overweging om Ajaxsupporters voorlopig niet meer toe te laten tot wedstrijen in het stadion.