Borsato komt met film, album en concerten

Marco Borsato werkt op dit moment aan een film, een album en de voorbereidingen van een nieuwe concertreeks in het Arnhemse Gelredome. Het 'drieluik' heeft de titel Wit Licht. Dat maakte de zanger en inmiddels acteur vanochtend bekend.

De eerste single, Wit Licht, van het nieuwe album, zal in april verschijnen. Het album ligt in september in de winkels. In oktober staat de zanger een nog onbekend aantal keren op het podium van het Gelredome en de film, genoemd Wit Licht, is rond kerst in de Nederlandse bioscopen te zien.

''Dit is het grootste project waar ik ooit aan heb gewerkt, en dit jaar mijn meest spannende jaar ooit. De film is mijn eerste echte stap als acteur en het album wordt mijn meest persoonlijke plaat tot nu toe'', aldus Borsato.

Het album en de bijbehorende concertreeks zijn geïnspireerd op de film Wit Licht. Jean van de Velde regisseert die rolprent, die zich afspeelt in zuidelijk Afrika. Jan de Bont is verantwoordelijk voor het camerawerk en onder anderen Thekla Reuten maakt deel uit van de cast.

''Als een kind verdwijnt gaat een vader tot het uiterste in de hel van een burgeroorlog.'' Zo omschrijft Borsato in het kort de essentie van de film Wit Licht.