KNVB Beker: Roda finalist na strafschoppen

Roda JC heeft zich geplaatst voor de finale van de KNVB beker. Het klopte Heracles Almelo pas na strafschoppen.

Heracles begon beter aan de wedstrijd en kwam na iets meer dan een kwartier op voorsprong dankzij García-García. De middenvelder wist zich vrij te spelen voor Castro en lepelde de bal over de keeper heen. Lang kon de ploeg uit Almelo niet van de voorsprong genieten, want een minuut later was het alweer 1-1. Meeuwis scoorde na een goede voorzet van Lamah. Lazic kreeg vlak voor rust een grote kans Heracles opnieuw op voorsprong te zetten, maar slaagde hier net niet in.

In de tweede helft wist Roda JC op voorsprong te komen. Janssen scoorde van afstand na een foutje van García-García. Lang leek het erop dat dat de eindstand zou worden, maar via een vrije trap scoorde Van de Bergh de 2-2. Dat werd de eindstand, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Daarin kreeg Roda via Bodor de beste kans, maar gescoord werd er niet.

In de penaltyserie mistte Lakic de eerste penalty van Heracles, hij schoot op de paal. Nadat beide ploegen vervolgens geen fouten meer maakten schoot Cissé de beslissende vijfde penalty raak, waarmee Roda JC zich voor de zesde keer in de clubhistorie plaatst voor de finale.

Karakteristieken

Heracles Almelo – Roda JC 2-2
17' García-García 1-0
18' Meeuwis 1-1
55' W. Janssen 1-2
80' v.d. Bergh 2-2

Roda JC wint na strafschoppen (5-3)

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart:Maas (Heracles Almelo), Hadouir, Saeijs, De Fauw, W. Janssen (Roda JC)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Rahim (v.d.Bergh/70), Klavan, Looms, Maas, Quansah, García-García (Gluscevic/119), Schilder, Lakic, Everton (Michalke/88)

Roda JC: Castro, Wau (Sonkaya/86), De Fauw, Saeijs, De Jong, Tioté (Cissé/ 103), W.Janssen, Meeuwis, Hadouir (Bodor/ 81), Yulu Matondo, Lamah

 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager