Voetbal: Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft de grootste kans om uiteindelijk beslag te leggen op de landstitel. De Eindhovenaren wisten in het duel tegen Ajax de Amsterdammers op een 0-0 gelijkspel te houden. Hierdoor blijft het verschil vier punten.

Vooraf was al duidelijk dat Ajax op jacht zou gaan naar de overwinning om het verschil naar een enkel puntje te brengen. De Amsterdammers mochten in de eerste helft het spel maken en wist ook voor de meeste dreiging te zorgen, maar speelde te pover om kansen te creëren. Echte hoogtepunten waren er niet of het moeten één van de opstootjes zijn geweest als er weer eens een te grove charge had plaatsgevonden. Luis Suárez had vlak voor rust misschien wel de grootste kans op een treffer echter wist een uitstekende Gomes dit te voorkomen.

In de tweede helft liet PSV minder toe en nam het steeds vaker de regie in eigen hand. Méndez kreeg een behoorlijke kans maar wist de bal niet goed te raken. Ook Koevermans en Bakkal kregen een kans maar wisten Dennis Gentenaar niet te passeren. Ajax kon niet echt meer aan voetballen toekomen en raakte gefrustreerd. Toen Heitinga te hard op Gomes in gleed, dreigde het duel even te ontsporen maar het bleef bij wat duw en trek werk. Huntelaar kreeg in de slotfase nog een kansje maar kopte de bal ruim over het doel.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!