Man vermoord door zelfgemaakte robot

Een bejaarde man uit Australië heeft zichzelf laten doodschieten door een robot. Hij heeft het apparaat zelf gebouwd, met een handleiding die hij van internet had geplukt.

De reden voor de 81-jarige man om zich van het leven te laten beroven was dat hij niet wilde verhuizen naar een bejaardentehuis. Via een zoektocht op het internet heeft hij de 'killerrobot' gevonden. Waarom de man precies deze manier van sterven koos, is niet bekend. Philip Nitschke, campagnevoerder ten behoeve van euthanasie, zegt hierover: "Veel van zulke mensen bevinden zich in een situatie waarin de dood de gewenste optie is, maar zij hebben geen toegang tot een vredelievende manier en zeker niet tot een legale oplossing."

Om het plan uit te voeren zette de Australiër de robot op zijn oprit, om er vervolgens zelf voor plaats te nemen. Toen hij de machine activeerde, werd hij vier maal door het hoofd geschoten met een .22 halfautomatisch pistool. Op een briefje dat de man had achtergelaten schreef hij dat hij koos voor de oprit naar zijn huis, zodat anderen hem zouden vinden. Nadat de buren de schoten hadden gehoord, werd hij door hen gevonden.