Tepel Belgisch model schokt India

Het is een Belgische gelukt India te doen schudden op haar grondvesten. Het 22-jarige Vlaamse model Debby de Waele liep in het Aziatische land op de catwalk, toen ineens haar jurkje van haar schouders gleed. Haar blote borst staat nu menig Indiër op het netvlies gebrand, de media eisen nu dat de mode-industrie harde maatregelen neemt.

De Indiase media zijn woedend op de finaliste van Miss België 2005. Volgens hen gleed haar linkerschouderbandje af toen ze zaterdagavond naar voren schreed op de catwalk. "Daardoor was er even een glimp te zien van haar linkerborst", schrijft The Times of India. Wel trok zij gelijk het stukje stof weer omhoog "maar toen was het onheil al geschied."

De Vlaamse schone heeft inmiddels haar excuses aangeboden in de Indiase media. "Het gebeurde heel plots en het was behoorlijk beschamend", vertelt ze. Haar manager geeft de ontwerper van de jurk, Rajesh Pratap Singh, de schuld. Hij zou het jurkje niet hebben aangepast op haar ranke lijf. "Het jurkje dat ze moest dragen, was veel te wijd, met alle gevolgen van dien", zo heeft Debby's vader gisteren laten weten. Debby zelf weigert nog woorden aan de kwestie vuil te maken.

Diverse Indiase commentatoren was dit de laatste druppel. "In 2006 was er tijdens dezelfde modeweek ook al een dergelijk incident. Blijkbaar heeft men daar niets van geleerd." Sommigen willen de modeshows dan ook verbieden, "want het is duidelijk bedoeld om modeshows meer publiciteit te geven". Ontwerper Rajesh Pratap Singh heeft dit echter stellig ontkend.

Twee jonge Indiase gamedevelopers zijn door dit pikante voorval geïnspireerd. Zij hebben een computerspelletje ontwikkeld waarbij het de bedoeling is als fotograaf op het juiste moment een foto te maken, om zo deze 'nipplegate' op de gevoelige plaat vast te leggen.

 


Het bewuste filmpje dat India deed schokken