KNVB Beker: Feyenoord naar finale

Feyenoord heeft als eerste club de finale van de KNVB Beker bereikt. De Rotterdammers versloegen NAC Breda in de Kuip met 2-0. Morgen wordt de andere halve finale gespeeld, dan neemt Heracles Almelo het op tegen Roda JC.

Feyenoord kreeg in de eerste helft, mede door het missen van Roy Makaay, maar weinig kansen. NAC hield de verdediging gesloten en wachtte op een moment dat Lurling gelanceerd kon worden. Feyenoord gaf de aanvaller echter weinig ruimte waardoor enkele afstandsschoten van de Rotterdamse club de enige wapenfeiten van de eerste helft waren.

In de 54e minuut zorgde Michael Mols, tot dat moment onzichtbaar, voor de 1-0 nadat hij een pass van Van Bronckhorst goed afrondde. NAC moest vervolgens komen waardoor Feyenoord er in slaagde meer kansen te creëren. De Cler en Van Brocnkhorst slaagden er niet in te scoren, Landzaat zorgde met een mooi lobje voor de 2-0. Daarmee gooide hij het duel op slot.

Karakteristieken

Feyenoord - NAC Breda 2-0
54' Mols 1-0
75' Landzaat 2-0

Toeschouwers: 40.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Landzaat (Feyenoord), Zwaanswijk (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler (Wijnaldum/88), De Guzman,Sahin (Fer/64), Landzaat, v.Bronckhorst, Bruins, Mols (Greene/77)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Fehér, Molhoek, Ammi (Sikora/76), Stam, Lurling, Kolkka (Amoah/63)

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!