Ouders krijgen foto lijk zoon thuisgestuurd

In België hebben de ouders van een op 5 maart verongelukte zoon geheel ongevraagd een foto van het lijk van hun zoon in de brievenbus ontvangen. De 21-jarige Joey Van Den Broeck uit Merksem kreeg een ernstig ongeluk met zijn auto. Dat gebeurde toen hij onderweg was naar zijn zieke moeder en tijdens een inhaalmanoeuvre in een slip raakte en frontaal in botsing kwam met een tegenligger. Hij overleed in een ziekenhuis.

Een dag later vonden ze in de brievenbus  een foto van de dode Joey, met een gsm genomen in het mortuarium van het ziekenhuis. Ze hebben toen onmiddellijk naar het ziekenhuis gebeld en gezegd dat alleen nog maar familie bij Joey mocht komen. Joey's tweelingbroer Michaël kreeg dezelfde foto toegestuurd op zijn gsm, met daarbij ook nog eens bedreigingen.

De familie heeft een vermoeden uit welke hoek de intimidatie komt. ”In januari maakte Joey het uit met het meisje waar hij mee samenwoonde. Sindsdien kreeg hij geregeld bedreigingen van haar familie.”

Inmiddels hebben ze een klacht ingediend bij de politie. ''Het maken van die foto is wellicht geen strafrechterlijk feit. Maar als ze verspreid wordt, is dat mogelijk een inbreuk op de privacywetgeving'', aldus een politiewoordvoerder. De ouders hopen snel duidelijkheid te krijgen. ''Joey stierf in een ongeval, maar na die bedreigingen beginnen we alles in vraag te stellen'', zo zegt zijn moeder.