Rotterdam verbiedt seksfeesten voortaan

Het is afgelopen met de pret op seksfeesten in Rotterdam. De gemeente heeft besloten om voortaan hard op te treden tegen onzedig gedrag op feesten. Dit wordt nu alleen nog maar toegestaan in seksinrichtingen met een vergunning.

Het erotisch getinte feest Littlesins vond afgelopen zaterdag plaats in de Maassilo in Rotterdam. Vorige jaren was het hier bezoekers toegestaan om elkaar te betasten zo veel ze wilden, zolang ze er maar beide mee instemden. Ook dit jaar mocht dat - tot zaterdagavond, want toen waarschuwde de gemeente dat het feest stilgelegd zou worden als mensen nog aan elkaar zouden zitten.

Een woordvoerder van de gemeente reageert: "Erotisch getinte feesten mogen nog wel in de horeca, maar door bezoekers mogen geen seksuele handelingen worden verricht. Dat is alleen toegestan in seksinrichtingen. Afgelopen weekend is de politie twee keer komen controleren en die heeft niets onzedigs ontdekt."

De organisatoren begrijpen niets van de comotie, maar leggen zich erbij neer. Een prostitutievergunning aanvragen, zoals de gemeente wil, gaat hen te ver.