Werkstraf voor aanrijden 12 scholieren

De kantonrechter heeft maandag een 45-jarige vrouw uit Gorinchem veroordeeld tot veertig uur werkstraf voor het aanrijden van een grote groep fietsende scholieren.

Ook kreeg de vrouw een rijontzegging van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd. De officier had tachtig uur werkstraf geëist en twaalf maanden rijontzegging.

Het incident had in Arkel plaats op 14 september. Door het verkeersongeval raakten twaalf scholieren gewond, een van hen liep een dwarslaesie op. De rechter achtte bewezen dat de vrouw gezien de omstandigheden te hard heeft gereden. De zitting had plaats in het stadhuis van Gorinchem. Veel slachtoffers en hun familie waren in de zaal aanwezig.

De rechter kwam mede tot de straf omdat de vrouw niet voldoende controle had over haar auto en de macht over het stuur kwijtraakte. Door onbekende oorzaak raakte ze met de rechter wielen in de berm en reed bij het tegensturen in op de haar tegemoetkomende groep kinderen, die op weg was naar scholengemeenschap Gomarus in Gorinchem. De auto sloeg over de kop en belandde in de sloot. De bestuurster raakte daarbij gewond.

De vrouw reed niet harder dan de ter plaatse toegestane 60 kilometer per uur. Omdat zij volgens de rechter echter wist dat er vaak grote groepen schoolkinderen fietsten, waarbij deze ook vaak met zijn drieën naast elkaar reden, had zij haar snelheid moeten aanpassen.