Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 29

Dit weekend waren er geen politiestakingen dus de wedstrijden in de Eredivisie konden gewoon doorgaan. SC Heerenveen won de derby van het Noorden en de overige wedstrijden leverden veel doelpunten op. De titelrace wordt in elk geval weer spannender want Ajax is ingelopen op koploper PSV. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Feyenoord heeft zonder goed te voetballen een 4-1 zege geboekt op VVV-Venlo. Al in de vijfde minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong door een mooi doelpunt van Bruins. Feyenoord kon echter niet lang genieten van de voorsprong want enkele minuten later maakte Honda gelijk met een mooie vrije trap. Oost kon VVV-Venlo op voorsprong schieten maar zijn schot kwam tegen de paal. De bezoekers hadden gedurende een lange tijd veel balbezit maar Feyenoord benutte de kansen. Van Bronckhorst scoorde met een vrije trap en Mols frommelde de 3-1 over de lijn. Het enige hoogtepunt in de tweede helft was een doelpunt van Sahin: 4-1.

FC Twente heeft in eigen huis een aantrekkelijke wedstrijd tegen Vitesse gewonnen. Al na vier minuten kwamen ‘de Tukker’ op voorsprong na een goede actie van Denneboom. Het slordige spel van de thuisploeg zorgde echter voor het tegendoelpunt van Lorca. De tweede helft ging flitsend van start en in de eerste drie minuten maakten beide ploegen een doelpunt. N’Kufo had de kans om FC Twente vanaf elf meter op voorsprong te schieten maar hij faalde. Vitesse-debutant Büttner moest het veld met twee gele kaarten verlaten en FC Twente profiteerde uiteindelijk van het overtal. N’Kufo en Hersi scoorden voor de thuisploeg en Claudemir deed nog iets terug namens Vitesse: 4-3.

PSV heeft op de valreep punten verspeeld tegen Roda JC. In de beginfase was het een gelijkopgaande wedstrijd maar na een kwartier namen de Limburgers het heft in handen. Er werden aan beide kanten echter weinig kansen gecreëerd en daardoor was het een matige wedstrijd. Halverwege de tweede helft kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een counterdoelpunt van Farfán. Roda ging vervolgens op zoek naar een doelpunt maar Gomes bracht telkens redding. Ver in de blessuretijd kwamen de Limburgers alsnog langszij door een doelpunt van Meeuwis: 1-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. SC Heerenveen won de derby van het Noorden ten koste van FC Groningen en NAC Breda won met 2-0 van Excelsior. De Graafschap en Heracles Almelo deelden de punten. NEC won met 4-2 van Sparta Rotterdam en FC Utrecht speelde met 2-2 gelijk tegen AZ.