Man baas over afstandsbediening?

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft een enquête gehouden onder bijna tweeduizend Europeanen over het gebruik van afstandsbedieningen in huis. Hieruit is naar voren gekomen dat meer dan driekwart van de Nederlanders over meer dan vier afstandsbedieningen beschikt. Zo'n dertig procent heeft er zelfs meer dan zes.

Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat de afstandsbedieningen door sommige Nederlanders als zeer waardevol worden gezien. "In Nederland reageren bijna 3,5 miljoen mensen agressief - zetten de tv uit of bedreigen de persoon die de afstandbediening afpakt - als hun partner de afstandsbediening verbergt of weigert af te geven", zo luidt de conclusie.

Menigeen denkt dat de man des huizes ook de baas is over de afstandsbediening. In het zuiden van Europa is het echter de vrouw die de afstandsbediening mag beroeren. Maar liefst 78 procent van de Spanjaarden geeft toe dat het de vrouw is die de afstandsbediening in beheer heeft, terwijl bij de Fransen 66 procent van de mannen lijdzaam moet toezien hoe hun vrouw de baas is over het apparaatje. "Hoe verder naar het noorden, hoe groter de gelijkheid in machtsverdeling tussen mannen en vrouwen lijkt te worden."

 

Mannen zijn de baas!

 

Een afstandsbediening die elke man wel zou willen hebben.