Echtpaar gewond na woningbrand Zoetermeer

Een bejaard echtpaar is vanochtend gewond geraakt bij een woningbrand in Zoetermeer. Het tweetal moest met een hoogwerker uit hun huis gehaald worden en vervolgens werden ze overgebracht naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er ook elf andere woningen werden ontruimd. De schade wordt geschat op 50 duizend euro.

De brand op de tweede verdieping van het appartementencomplex in de Londenstraat werd rond 3.30 uur opgemerkt door de buren. De brand is ontstaan in de keuken en waarschijnlijk in de buurt van het gasfornuis. Er ontstond veel rook en het echtpaar heeft de rook ingeademd. Inmiddels zijn de geëvacueerde bewoners weer terug in hun huis.

De brandweer had het druk vanochtend want rond 6.30 uur moest er ook een brand geblust worden bij een kas aan de Groeneweg in 's Gravenzande. Er ontstond een brand met een oppervlakte van duizend tot tweeduizend meter nadat plastic folie vlam vatte langs de gevel. De oorzaak van de brand, waarbij geen gewonden vielen, is nog niet bekend.