Twintig aanhoudingen n.a.v. drugsonderzoek

De politie heeft naar aanleiding van een uitgebreid rechercheonderzoek twintig verdachten aangehouden, waardonder drie minderjarigen. Het betrof een onderzoek naar het dealen van drugs in Doesburg. Er zijn grote hoeveelheden drugs, geladen vuurwapens en contanten in beslag genomen.

De recherche van het district Arnhem-Veluwezoom heeft enkele weken geleden een team op de zaak gezet. Dit gebeurde naar aanleiding van informatie die agenten uit het gebied hadden verzameld. In verschillende buurten van Doesburg zou in drugs worden gehandeld. 

Naar aanleiding van het onderzoek zijn op 29 februari en op 7 maart huiszoekingen verricht in Doesburg, Zevenaar en Arnhem. De recherche trof in een Doesburgse woning zes kilo speed, bijna vijf kilo cocaïne, 25 kilo versnijdingsmiddelen en 3.000 XTC-pillen aan, met een geschatte straatwaarde van 300.000 euro. Verder zijn er geladen vuurwapens en grote geldbedragen in beslag genomen. In een andere woning in Doesburg werd GHB gevonden. Tot slot stuitte de rechercheurs in een woning in Zevenaar op dertig gram cocaïne en twee kilo henneptoppen.

Onder de twintig aangehouden personen bevond zich een 35-jarige man met drie minderjarige kinderen. Hij zou hen hebben ingezet als drugsrunners. De rechter-commissaris heeft negen verdachten in hechtenis genomen. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.