NS geeft korting op 'gezonde patat'

Het Voedingscentrum is verbaasd over een campagne van de NS. Het vervoersbedrijf deelt folders uit met kortingsbonnen voor voedsel dat gezond zou zijn. In de tweede editie van de brochure zitten echter geen kortingsbonnen voor fruit of melk, maar voor patat met ketchup.

Volgens de NS is patat met ketchup gezonder dan patat met mayonaise en om die reden is er een kortingsbon in het boekje geplaatst. Een pizza met dunne bodem zou volgens de NS ook gezonder zijn dan een panpizza.

Het Voedingscentrum is ook niet helemaal tevreden met de tekst over de zogeheten schijf van vijf. Er zou te veel nadruk liggen op de ideale hoeveelheid calorieën die mannen en vrouwen dagelijks zouden moeten consumeren. Een woordvoerster meldt dat er te weinig aandacht is voor variatie en het gevaar van veel verzadigde vetten.

Het Voedingscentrum is wel tevreden over het initiatief van de NS. De woordvoerster meldt dat het goed is dat er in het boekje uitleg gegeven wordt over de hoeveelheid calorieën, vet of suiker in elk product.

De NS heeft laten weten dat af en toe een patatje helemaal niet ongezond is. Bovendien wordt de patat op treinstations gebakken op een relatief gezonde manier. De pizza waarop korting gegeven wordt is vegetarisch en verder meldt de zegsman dat er wel degelijk voldoende aandacht is voor de aspecten van de schijf van vijf.

Af en toe patat niet ongezond volgens de NS
Af en toe patat niet ongezond volgens de NS