Boze huurder last voordeur dicht

Icoon OpmerkelijkIn  Voorschoten heeft een bewoner van een huurwoning aan  het Aletta Jacobsplantsoen het pand in een ware vesting veranderd. Bewoner Jørn de Vries wil namelijk niet dat een andere huurder in de woongroep, die in het pand gevestigd is, komt wonen. De Vries heeft de voordeur van de rijtjeswoning hermetisch dichtgelast en beveiligd. ''Zelfs het leger komt er niet'', zegt hij vandaag in het Leidsch Dagblad. 

Verder hangen er stalen platen en bedspiralen voor deuren en ramen, heeft De Vries alle sloten meerdere keren vervangen, een twee meter hoge ijzeren kooi ('betonschaar-proof') rond de tuin opgetrokken en wapens klaarliggen. ''Laat ze maar komen.''

De andere nieuwe bewoner, Rotterdammer Henk Westerbaan, is evenwel gewoon van plan vandaag de woning te betreden. Bij eerdere bezoeken van Westerbaan aan de woning werd hij bedreigd en met eieren en flessen bekogeld. Vorige week eindigde het in een knokpartij waarna de twee een nacht een politiecel indraaiden.

Volgens De Vries heeft de verhuurder, waar hij een conflict mee heeft, expres Westerbaan in de groep geplaatst om hem weg te treiteren, zodat de woning uiteindelijk verkocht kan worden.