Eredivisie opnieuw de dupe van stakingen

Icoon EredivisieHet Eredivisie voetbal wordt dit weekend opnieuw getroffen door politiestakingen. De burgemeesters van drie speelsteden kunnen de openbare veiligheid niet garanderen en om die reden zijn er duels afgelast. Het gaat om de wedstrijden PSV-Ajax, AZ-Feyenoord en VVV-Venlo-FC Twente.

De KNVB is erg teleurgesteld in de acties van de politiebonden. "Los van het feit dat het grote publiek wederom het onderspit delft, maken wij ons zorgen over de precedentwerking die de acties kunnen hebben", aldus een woordvoerster. "Hoe lang gaat dit conflict nog duren en blijven de clubs en het voetbalpubliek de dupe? Dit is natuurlijk heel vervelend voor het verloop van de competitie. We komen in de spannende fase terecht en de competitie loopt nu niet meer gelijk."

Ajax wilde de afgelasting van PSV-Ajax in elk geval voorkomen en spande een kort geding aan tegen de politiebonden en de gemeente Eindhoven. Het kort geding, dat om 14.00 uur plaatsvond, leverde echter niet het gewenste resultaat op. De burgemeester van Eindhoven, Gerrit Braks, kon na de uitspraak niets anders doen dan de wedstrijd verbieden.

De clubs zijn totaal niet te spreken over de acties. "De vorige keer dat er gestaakt werd rond voetbalwedstrijden, werd na afloop verklaard dat de bonden het voetbal in het vervolg niet meer als doelwit zouden gebruiken. Als je dat verklaart, moet je je daar ook aan houden. Anders vind ik het niet geloofwaardig meer", aldus AZ-trainer Louis van Gaal.

Onno Jacobs heeft namens Feyenoord gereageerd op de acties van de politiebonden. "Wij zijn geen partij in dit conflict, maar worden er steeds weer in meegetrokken. We vinden het zeer teleurstellend dat de politiebonden hun strijd opnieuw over de rug van de clubs en de toeschouwers uit willen vechten", aldus de financieel directeur, die tevens verantwoordelijk is voor de wedstrijdorganisatie.

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord zal komende woensdag ingehaald worden om 20.00 uur. VVV-Venlo en FC Twente zullen elkaar dinsdag alsnog ontmoeten. Wanneer PSV en Ajax de wedstrijd in zullen halen is onduidelijk. De Eindhovenaren hebben deze week een wedstrijd in het kader van de UEFA Cup dus een spoedige inhaalwedstrijd is niet mogelijk.

Eerder werden er al wedstrijden afgelast in verband met politiestakingen. Half december gingen Ajax-PSV en Feyenoord-AZ niet door omdat de veiligheid toen ook niet gegarandeerd kon worden.


Ajax spande een kort geding aan om afgelasting te voorkomen

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!