Ter Horst bood 120 miljoen extra

Icoon BinnenlandsMinister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft vannacht 120 miljoen euro extra op tafel gelegd om de politiebonden te bewegen tot een cao-akkoord. Dat heeft een welingelichte bron vandaag gezegd.

Ter Horst bood de politiebonden aan om de eenmalige uitkeringen in 2008 en 2009 aanzienlijk te verhogen. Voor dit jaar zou dat een bonus van 2400 euro in plaats van 1200 euro betekenen. Voor volgend jaar liep de eenmalige uitkering op naar 1800 euro tegen het oude bod van 600 euro.

Naast het eerdere loonbod van 3,5 procent voor dit jaar en 3,3 voor volgend jaar, kwam de minister met een salarisverhoging van 3,25 procent in 2010 en met 2,2 procent voor een nieuwe functiewaardering.

Volgens de ingewijde is Ter Horst niet alleen van mening dat haar laatste bod ruim voldoende is. De bewindsvrouw zou niet bereid zijn meer geld uit te trekken omdat een nog grotere loonsverhoging kan leiden tot hogere salariseisen van bijvoorbeeld ambtenaren, personeel in de zorg en onderwijzers en zelfs bij bedrijven.