Steeds meer vrouwen aan de onenightstand

Goed nieuws voor de ongebonden man. Steeds meer vrouwen zijn namelijk bereid om met jan en alleman tussen de lakens te kruipen.

Dat blijkt uit een enquête van Dating Direct. Op deze datingsites schrijven zich steeds meer vrouwen in die op zoek zijn naar een seksdate. Een derde van de ingeschreven vrouwen geeft zelfs toe dat zij een afspraakje willen alleen voor de seks. De conclusie dat steeds meer vrouwen seks weten te scheiden van liefde is snel getrokken, maar volgens een Amerikaanse psychologe zou er wel eens meer achter kunnen zitten.

Pam Spurr verdeelt deze vrouwen met een losse, seksuele moraal namelijk in twee groepen. De ene groep noemt men de 'ibizagroep', jonge vrouwen die seks zien als ontspanning en een leuk avontuur. De andere groep bestaat uit oudere carrièrevrouwen die geen tijd hebben voor een serieuze relatie. Om toch in hun behoeften te kunnen voorzien, zijn zij vooral op zoek naar losse scharrels.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat deze vrouwen ook echt gelukkiger worden van alle avontuurtjes. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk al aangetoond dat vrouwen pas echt blij worden van vrijen met een geliefde.