Hamas prijst aanslag op joodse school

Icoon AanslagDe machthebbers in de Palestijnse Gazastrook, de radicaalislamitische Hamas, hebben de aanslag van gisteravond op een joodse religieuze school in Jeruzalem geprezen als heldhaftig.

Een Hamas-woordvoerder sprak over een ''normale reactie op de misdaden van de bezetter en diens moorden op burgers''.

De meer gematigde Palestijnse president Mahmoud Abbas, die feitelijk alleen de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever bestuurt, veroordeelde de aanslag. Hij veroordeelt alle aanslagen op burgers, of het nu Palestijnen of Israëli's zijn, aldus een woordvoerder.

Daders
De daders van de aanslag op de religieuze school waren leden van de Falanx van Vrije Mensen van Galilea -Groepen van de Martelaar Imad Mughnieh en Martelaren van Gaza.

Dat meldde het televisiestation van de radicaalislamitische beweging Hezbollah in Libanon, al-Manar. De groep was tot nu toe onbekend. Imad Mughnieh was een Hezbollah-commandant die op 12 februari werd vermoord. Hezbollah beschuldigde Israël achter die aanslag te zitten en zwoer wraak.

De autoriteiten in Jeruzalem konden  nog geen uitsluitsel geven of de aanslag het werk was van een of meerdere daders. Het bloedbad zou zeker acht mensen het leven hebben gekost.