Voetbal: Uitslag Tottenham Hotspur-PSV

Icoon UEFA CupPSV heeft de eerste slag in de achtste finales van de UEFA Cup geslagen. De Eindhovenaren waren op White Hart Lane met 1-0 te sterk voor Tottenham Hotspur. De enige treffer van het duel werd na ruim een half uur door Jefferson Farfán gemaakt.

PSV begon op White Hart Lane met Danny Koevermans in de basis. De aanvaller verving Danko Lazovic, die door een blessure niet in actie kon komen. Ook Jefferson Farfán kreeg een basisplaats van trainer Sef Vergoossen toebedeeld. In de vorige ronde van de UEFA Cup kwam de Peruaan niet in actie. Ook Balázs Dzsudzsák en Otman Bakkal startten niet in de basis. Bij Tottenham Hotspur keerde Jonathan Woodgate terug. Afgelopen weekend kwam de verdediger niet in actie, vanwege een blessure. Yong-Pyo Lee, voormalig speler van PSV, begon op de bank.

In de eerste tien minuten van het duel kreeg alleen Robbie Keane een mogelijkheid om een kans te creëren. De aanvaller stoomde vanaf de linkerkant op en gaf de bal voor, maar er stond geen ploeggenoot. Aan de andere kant deed Jan Kromkamp een poging. Het schot van de verdediger kwam echter niet in de buurt van het doel van de tegenstander. Ook daarna bleven de kansen schaars, al leek Tottenham Hotspur het betere van het spel te hebben.

Na bijna een half uur spelen kreeg Malbranque een goede kans op de openingstreffer, maar de speler had zijn vizier niet op scherp staan. Vijf minuten later kwam PSV verrassend op voorsprong, nadat Tottenham Hotspur een fout in de opbouw maakte. De verdediging van de thuisploeg werkte de bal niet goed weg, waarna Farfán kon scoren. Na de treffer van de Eindhovenaren kregen The Spurs legio kansen om wat terug te doen, maar onder andere Jenas en Malbranque misten het doel. Ook de Eindhovenaren doken iets vaker op voor het doel van Robinson. Op slag van rust wist Keane bijna te scoren, maar Heurelho da Silva Gomes hield zijn ploeg op de been.

Aan het begin van de tweede helft kregen beide ploegen een aantal goede kansen. Toch werden deze kansen niet afgerond, waardoor PSV nog altijd op voorsprong bleef staan. Naarmate de tweede helft vorderde, bleef Tottenham Hotspur toch de bovenliggende partij. De Eindhovense ploeg kwam er nog maar sporadisch uit. Na een uur spelen had Afellay de tweede treffer van de avond op zijn schoen, maar scoorde uiteindelijk niet.

In de 70e minuut waagde Chimbonda, door middel van een kopbal, een poging. De bal vloog uiteindelijk over het doel van Gomes. Een kwartier voor tijd voerde PSV de druk op en kreeg Farfán het op zijn heupen. De Peruaan werkte namelijk bijna zijn tweede treffer van de avond binnen. Ook Lazovic, die net in het veld stond, kreeg een grote kans, maar miste het doel. In de slotfase zette de thuisploeg aan, wat in een aantal mooie kansen uitmondde. Onder andere Berbatov, die twee mogelijkheden kreeg, wist het echter niet af te ronden.