BNN's 101.tv door het stof na boerka-item

Icoon TelevisieHet publieke themakanaal 101.tv van BNN heeft zijn excuses aangeboden voor het bedonderen van de kijkers met een boerka-item. In het filmpje was te zien dat een vrouw in boerka (een actrice) op de Nieuwendijk in Amsterdam sinaasappels laat vallen. Niemand bood haar hulp.

Dezelfde vrouw zonder boerka die hetzelfde overkomt, wordt wel meteen geholpen. Maar het item klopte van geen kant, want de filmmakers riepen het publiek op om de vrouw in boerka niet te helpen. De Amsterdamse zender AT5 onthulde dat gisteren.

In eerste instantie zei 101.tv-hoofdredacteur Paul van Keulen dat van bewuste manipulatie geen sprake was. Hij vond de ophef overdreven. Volgens hem werd de boerkadraagster toevallig net geholpen op het moment dat AT5 langskwam, maar verder niet.

Nu komt BNN met een hele andere reactie. De desbetreffende regisseur heeft wel degelijk met de beelden geknoeid. Bovendien heeft hij gelogen toen hem daarnaar gevraagd werd. Met hem zal nimmer meer worden samengewerkt.

''Dit item had nooit gepubliceerd mogen worden, dit item heeft de naam van 101 beschadigd. We nemen er afstand van. Het spijt ons dat het heeft bestaan. Met de betreffende regisseur werken we niet meer samen'', aldus de verklaring van 101.tv die hier valt na te lezen.



Beelden op AT5