Van der Eem weet wie lijk Holloway dumpte

Icoon HollowayJoran van der Sloot-in de val lokker Patrick van der Eem beweert te weten wie Natalee Holloway in zee heeft gegooid. Dat blijkt uit opnames die zijn gemaakt toen een tv-interview met hem op Aruba was afgelopen. Een camera bleef lopen en registreerde een 'off the record' gesprek tussen Van der Eem en de presentator.

Een filmpje daarvan dook onlangs op, maar omdat het gesprek in het Papiamento wordt gevoerd, was niet duidelijk waarover de heren het hadden. Weekblad Nieuwe Revu heeft een tolk het gesprek laten vertalen.

Daaruit blijkt dat Van der Eem zegt dat hij Joran al jaren kende. Dat is in tegenspraak met zijn eerdere bewering dat hij Joran in 2007 pas voor het eerst zag in een Nijmeegs casino. Ook zegt Van der Eem dat hij alles heeft geregeld, van verborgen camera's tot zelfs de internet- en telefoonverbinding aan toe die afgetapt waren.

Tot slot beweert hij ook te weten wie de Amerikaanse in zee heeft gegooid. ''Ik zal je iets zeggen,..er is iets vreemds gaande met het verhaal over die andere jongens. [....] Maar ik weet wie het lichaam in zee heeft gegooid. [....] Een dag zal hij op zijn gezicht vallen.''

Zie voor de hele vertaling of het filmpje de site van Nieuwe Revu.

Miljonair
Volgens de website van De Telegraaf heeft Van der Eem ook gezegd dat hij verwacht miljonair te worden door de hele zaak. ''En ik zal er voor zorgen dat Joran en zijn hele familie op hun bek gaan. Ze kunnen beter naar Afrika emigreren.''

Het interview vond eind vorige maand plaats naar aanleiding van het boek dat Van der Eem door een Amerikaanse journalist laat schrijven. Het complete interview wordt vannacht uitgezonden op de Arubaanse televisie. Patrick van der Eem is inmiddels weer terug in Nederland maar was niet voor commentaar bereikbaar.Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.
Met dank aan Hispanic + Mickjuh voor de submit.