Mogelijk schadeclaim tegen Van der Sloot

Icoon HollowayAdvocaat Bram Moszkowicz onderzoekt of hij een schadeclaim kan eisen tegen Joran van der Sloot, omdat die de moeder van de verdwenen Natalee Holloway schade zou hebben berokkend. Dat heeft de advocaat gisteravond gezegd bij het tv-programma Pauw en Witteman.

Moszkowicz zei de kans ''85 tot 90 procent'' te achten dat hij namens Beth Twitty, de moeder van de verdwenen Amerikaanse tiener, een schadeclaim gaat eisen. Het is volgens hem aan Van der Sloot te verwijten dat de moeder nu psychische problemen heeft. Hij begint het proces alleen als dat een grote kans van slagen heeft, want Twitty kan volgens hem ''niet veel meer hebben''.

De bekende advocaat zei het verder merkwaardig te vinden dat Van der Sloot nog op vrije voeten is. ''De rechter-commissaris die hem eerder vasthield zonder bekentenis, zegt nu te weinig in handen te hebben met een bekentenis'', aldus Moszkowicz. Het staat volgens hem ''buiten kijf'' dat de ontboezemingen van Joran van der Sloot aan te merken zijn als een bekentenis.

Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.