Duitse militair dikker dan burger

Icoon OpmerkelijkIn Duitsland blijken soldaten dikker te zijn dan de Duitse burger. Dit blijkt uit een rapport van de universiteit van Keulen dat dinsdag verscheen. Daaruit blijkt dat veertig procent van de manschappen tussen 18 en 29 jaar kampt met overgewicht. Bij burgers is dat maar 35 procent. Het Duitse ministerie van defensie maakt zich zorgen over de uitslag van dit rapport.

Volgens Reinhold Robbe, die over het welzijn van de Duitse militairen gaat, zijn de militairen niet meteen ongeschikt om hun taak te blijven vervullen. Wel vond ook Robbe de soldaten te dik en letten ze te weinig op hun voedsel. Ook sporten ze te weinig en zou ongeveer 70% van de manschappen roken.

De militairen zouden het op het slagveld een stuk eenvoudiger hebben wanneer de mannen in een betere conditie zouden verkeren. Aan de faciliteiten ligt het volgens Robbe niet. De barakken zijn uitgerust met sportapparatuur van hoge kwaliteit. Het Duitse leger heeft ongeveer 250.000 militairen in dienst, waarvan zestigduizend dienstplichtig zijn.