Streaker overweegt aanklacht aanranding

Icoon OpmerkelijkEiste de Vegan-streaker gisteren nog excuses van Paul de Leeuw, momenteel overweegt hij een aanklacht wegens aanranding tegen de presentator. Want de excuses zijn niet gekomen. De Leeuw trok zaterdag voor een miljoenenpubliek de onderbroek uit van de streaker.

Dat was niet zomaar. Peter Janssen, zoals de dierenactivist heet, kwam onaangekondigd in een uitzending van 'Mooi! Weer de Leeuw' en schreeuwde dat vlees moord was. Hij was slechts gekleed in een zwarte string die Paul vervolgens van zijn billen scheurde. De veganist heeft inmiddels wat jurdisch onderzoek gedaan en meent een goede zaak tegen De Leeuw te hebben wegens aanranding. "Als hij dit bij een vrouw had gedaan had heel Nederland op zijn kop gestaan. Ik heb me verzet en het zag er best grappig uit, maar dat doe je niet bij mensen om tegen hun wil iets uit te trekken of andere dingen te doen". aldus onze dierenvriend.

Of De Leeuw met een aanklacht in zicht alsnog excuses gaat aanbieden of hem juist aanklaagt wegens huisvredebreuk is niet bekend. Janssen kwam zaterdag overigens gewoon binnen via de artiesteningang en wist slechts gekleed in badjas de studio te bereiken.