Zingende HEMA-klant voor de rechter

De politierechter van Assen kreeg vandaag een vreemde zaak voor de kiezen. In het beklaagdenbankje stond een 83-jarige vrouw, die werd aangeklaagd wegens huisvredebreuk. Twintig juli vorig jaar weigerde de hoogbejaarde vrouw namelijk de lunchroom van de HEMA in Emmen te verlaten. Ook toen de politie haar sommeerde op te krassen, weigerde ze op te staan.

De vrouw, voorheen een vaste klant van de Emmer HEMA, was diverse klanten tot last met haar vele gezang. Ook joeg ze andere klanten van 'haar' stoel, waarop ze elke dag met haar gehandicapte vriendin een kop koffie ging drinken. Omdat de vrouw na herhaalde waarschuwingen nog niet wilde inbinden, had de bedrijfsleider van de Emmer HEMA geen andere keus dan de vrouw een jaar lang te verbieden zijn HEMA te betreden. De vrouw weigerde hiermee akkoord te gaan, hetgeen resulteerde in deze unieke rechtzaak.

Ondanks dat de rechter de vrouw schuldig achtte aan huisvredebreuk, legde hij haar geen straf op. De advocaat van de vrouw had echter geen goed woord over voor de gang van zaken. Volgens hem is de HEMA bezig met een "actie tegen hangouderen". De hoogbejaarde zangeres is vanaf juli weer welkom in de HEMA van Emmen, maar volgens haar raadsman peinst ze er niet over ooit nog een stap in dit warenhuis te zetten.


Zingende oma's zijn nooit een lust voor het oog en oor...

Met dank aan Re_plaY voor de submit.